Kvalitets filtre til ventilationsanlæg

Her hos Filterbyen.dk finder du kvalitets ventilations filtre til stortset alle de gængse mærker på markedet. Vi har en KÆMPE udvalg og masser af filtre på lager, så du er sikret DK's laveste pris på genveks filtre. Alle vores filtre er ISO1689 certificeret så du er sikret absolut topkvalitet til en god pris. Vi leverer dag-til-dag på hverdage. Det vil sige bestil idag og skift filtre imorgen.

HUSK! at skifte regelmæssigt, det er godt for både dig og dit anlæg. 

Find dit ventilationsanlæg herunder, og se hvilke filtre vi har til netop din model.

Ventilationsfiltre

Ventilationsfiltre er et vigtigt element i ethvert hjem med ventilationsanlæg, også kaldet Genvex anlæg, omend Genvex faktisk er navnet på en producent. Filtrene hjælper med at holde dit ventilationssystem rent for støv, insekter og andet snavs, der florer i luften ude som inde. Der sidder både et filter på indsugningen og udsugningen. Filteret på indsugningssiden kan være et almindeligt G4 grovfilter, som filtrerer den synlige støv. Ønsker man en finere filtrering som opfanger pollen og andre skadelige partikler fra luften, som vi indånder, så skal man have et finfilter også kaldet F7 pollenfilter. Det er vigtigt at sørge for, at ventilationsfiltrene er rene og fungerer korrekt, så vi kan få den bedste luftkvalitet i vores hjem.

Herunder vil vi fortælle mere om hvordan man vedligeholder og udskifter ventilationsfiltre, samt besvare de oftest stillede spørgsmål vi får fra vores kunder. Altsammen, så du får den bedst mulige kundeservice.

 

Hvad er formålet med ventilationsfiltre?

Ventilationsfiltre har til formål at fjerne støv, pollen, skimmelsvampesporer og andre partikler fra luften, der cirkulerer gennem dit ventilationsanlæg. De hjælper med at holde luften ren og frisk, så du kan trække vejret lettere og undgå allergi og luftvejsproblemer. Filtrene kan også reducere lugt fra udstødningsgasser, gylle brændeovne og andre kilder, så du kan nyde et behageligt indeklima.

 

Hvordan kan jeg sikre, at mit ventilationsfilter fungerer optimalt?

For at sikre, at dit ventilationsfilter fungerer optimalt, er det vigtigt at sørge for, at det holdes rent og fri for støv og snavs. Det er en god idé at udskifte filtrene jævnligt, da dette kan hjælpe med at forhindre, at dit ventilationsanlæg bliver tilstoppet. Det er også vigtigt at holde dit ventilationsanlæg vedligeholdt og kontrollere, at det fungerer korrekt. Dette kan gøres ved at få det undersøgt regelmæssigt af en professionel. Vi samarbejder med en række dygtige ventilationsrense firmaer som du finder her, som vi kan anbefale. Vi har også lavet en video der kan hjælpe dig til korrekt vedligehold, du finder den her --> "Sådan vedligeholder og rengører du dit ventilationsanlæg."

 

Hvordan vedligeholder jeg et ventilationsfilter?

Vedligeholdelse af dit ventilationsfilter er meget vigtigt for at sikre, at dit ventilationsanlæg fungerer optimalt og opretholder en lang levetid. Heldigvis er det ikke så kompliceret at vedligeholde et ventilationsfilter.
Først og fremmest skal du sørge for at fjerne støv og snavs fra filteret. Dette kan gøres ved at bruge en blød børste, du bør aldrig støvsuge, læs evt. artiklen Derfor bør du aldrig støvsuge dine ventilationsfiltre. Det er også vigtigt at skifte filteret ud regelmæssigt, så det ikke bliver tilstoppet. En tommelfingerregel er hver 3.-4. måned for filtermåtter/planfilter, hver 6. måned for panelfiltre (dem med past ramme af pap eller plast, det samme gælder for posefiltre/kuvertfiltre. 
Du skal også sørge for at holde ventilationskanalerne rene. Dette kan gøres ved at bruge en anti-støvspray. Det er også vigtigt at inspicere ventilationskanalerne regelmæssigt for at sikre, at de ikke er tilstoppet. Dette gør man cirka hver 5. år og det klares typisk af et ventilationsrensefirma. 

Hvad er de bedste ventilationsfiltre på markedet?

Der er mange forskellige typer ventilationsfiltre på markedet, og det kan være svært at vælge det rigtige. Det afhænger af, hvilke krav du har til dit ventilationsanlæg. Nogle af de bedste ventilationsfiltre er dem, der har et højt filtreringsniveau og er i stand til at fjerne støv, pollen, skimmel og andre forurenende stoffer fra luften. Disse anvendes typisk kun på indsugningen, da den luft vi sender inde og ud, jo ikke behøver være særlig finfiltreret, det skal jo bare ud til fuglene. Det er også vigtigt at vælge et filter, der er energieffektivt, så du kan spare på energien, så du skal altid vælge filtre som er ISO 16890 standard. 

 

Hvordan kan jeg sikre, at mine ventilationsfiltre fungerer optimalt?

For at sikre, at dine ventilationsfiltre fungerer optimalt, er det vigtigt at følge nogle enkle trin. Først og fremmest skal du sørge for, at du regelmæssigt udskifter filtrene. Dette er især vigtigt, hvis du bor tæt på skov, marker, nybyggerkvarterer, havn, storby eller trafikerede veje. Du bør også sørge for at rengøre filteret regelmæssigt ved at fjerne støv og andre partikler, der kan forringe filterets ydeevne. Det er også en god ide at kontrollere, at ventilationsanlægget er korrekt installeret og korrekt justeret, så det fungerer optimalt, dette klares typisk af profesionellle, da det kræver nogle specialværktøjer.

 

Hvordan fjerner jeg et ventilationsfilter?

Hvis du har et ventilationsanlæg med et filter, så er det vigtigt at du fjerner det regelmæssigt for at sikre optimal drift. Det er nemt at fjerne et filter, og det kræver kun et par enkle trin.
Først skal du finde filtrene. Det er typisk placeret enten bag en låge eller på siden af ventilationsanlægget. Når du har fundet det, skal du åbne lågen og trække forsigtigt filteret ud. Det kan være svært at afgøre om filteret er tilstoppet, da de fine partikler er svare at se, men tilstopper filteret. Derfor bør du skifte filtre efter anbefalingerne. Aldrig begynd at støvsuge eller vaske ventilationsfiltre, det ødelægger dem. 

 

Giver ventilationsfiltre øget energiforbrug?

Filtre skaber trykfald i ventilationsanlægget, og det koster ekstra energi fra ventilatoren at opretholde kontant trykflow. Det er derfor vigtigt at vælge filtre af god kvalitet, der giver et så lavt trykfald som muligt, samt et filter der er opbygget af filtermedie, med god støvakkumulering. Sådan er vores filtre produceret, og alle ISO 16890. Herudover er det vigtigt at sikre rene og friske filtre, da beskidte filtre øger luftmodstanden og øger energiforbruget. 

 

Hvordan vælger jeg det rigtige ventilationsfilter til min bolig?

At vælge det rigtige ventilationsfilter til din bolig kan være en udfordring. Det er vigtigt at vælge et filter, der passer til dit ventilationsanlæg og dit hjem. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.
Først og fremmest skal du undersøge, hvilken type filter dit ventilationsanlæg kræver. Nogle anlæg kræver et specifikt filter, mens andre kan bruge et bredt udvalg af filtre. Når du har fundet ud af det, skal du vide, hvilken type filter, der er bedst til dine behov. hvis ingen i husstanden lider af allergier, så kan man typisk nøjes med almindelig G4 standarfiltre
Hvis du har allergi eller astma, skal du vælge et filter, der kan fjernepollen og andre allergener, det vil være et F7 Pollenfilter. Hvis du bor i et miljø med høj luftforurening, kan det også have sin fordel at anvende finfiltre som F7 pollenfilter. Bor du et sted som er plaget af udefrakommende ildelugt som fx brændeovnos, gylle eller des lignende, så bør du have et F7 kulfilter på indsugningen.

 

Hvad findes der af forskellige typer af ventilationsfiltre?

Der findes forskellige typer af ventilationsfiltre, der alle har forskellige funktioner. Nogle af de mest almindelige typer af filtre er:


1. G3-G4 standardfiltre: Disse filtre er kan være glasfiber filtermåtter, posefilter eller Z-line panelfiltre, og designet til at fange den synlige støv. ISO standarden er ISO Coarse 80% 


2. F7 finfiltre også kaldet pollenfiltre: Disse filtre er lavet af polyester og lavet i tæt minipleat eller nano wave materiale, enten som et posefilter eller panelfilter.   Disse er designet til at fange det helt fine støv, pollen, skimmelsvampesporer, dieselpartikler, brædeovnpartikler og andre mikropartikler, der kan forurene luften.


3. Aktiv kulfiltre: Disse filtre er F7 filtrfe med aktivt kul i filtermedie og er designet til at neutralisere udefrakommende ildelugt.

Filterklasser

  • Grov G1-G6
  • Medium M5-M6
  • Fin F7-F9

I henhold til standard EN 779: 2012 / ISO 16890

  

Ventilationssystemet skal indeholde et filter på indsugning og udblæsning.

Udblæsningsfilterets funktion er egentlig kun at beskytte anlægget mod snavs og støv inde fra huset. Som udblæsningsfilter er filterklasse G3-M5 typisk tilstrækkeligt i almindelige boliger.

Til-luftfilteret beskytter enheden og hele kanalsystemet mod forurening og skal være i stand til at adskille små partikler såsom pollen osv. Standarden for filtre til indsugningen er G4 i Danmark, men vi anbefaler F7-F9 finfilter også kaldet pollenfilter, som tager op til 75% af partikler i ePM1 klassen.  Med et sådan filter har du de allerbedste betingelser for et rent og sund indeklima. Er der allergikere, astmatikere eller personer med lungelidelser i hjemmet eller gæster, bør man altid anvende minimum F7 filtre på indsugningen. 

 

Hvor ofte skal ventilationsfiltre skiftes?

Med tiden vil filtrene blive snavsede og pakket af støv, pollen og partikler, og trykfaldet vil stige og anlægget bruge mere strøm.

Ydermere vil der kunne dannes kondens der kan nedbryde anlægget, forurene rørsystemet og skabe gode vækstbetingelser for den sundhedsskadelige skimmelsvamp. Så husk at skift dine filtre hver 2-4 gange årligt. Du kan ikke støvsuge de gamle filtre, filteret vil være pakket af fine partikler som du ikke kan se med det blotte øje ovenstående scenarier vil finde sted. Så skift filtrene og skån anlægget og dit helbred. 

 

Hvad er de mest almindelige fejl, der opstår med ventilationsfiltre?

Ventilationsfiltre er en afgørende del af et ventilationsanlæg, da de hjælper med at fjerne støv, pollen og andre partikler fra luften. Desværre er det ikke usædvanligt, at disse filtre lider af almindelige fejl, der kan påvirke deres effektivitet.
De mest almindelige fejl, der opstår med ventilationsfiltre, er, at de bliver tilstoppet med støv og skidt. Dette kan føre til et reduceret luftgennemstrømningsvolumen, hvilket betyder, at luften ikke cirkulerer effektivt gennem huset. Dette kan også føre til, at der opbygges et højt tryk i ventilationssystemet, hvilket kan medføre, at det ikke fungerer korrekt og man får derved ikke den optimale effekt af sit ventilationsystem. Af andre fejl, som bør undgås er filtre der er forsøgt støvsuget eller rengjort med vand. Filtre kan med fordel børstes med en bløs børste, men aldrig støvsuges eller vaskes, det ødelægger dem og gør dem utætte. Men rengøring af filtre bør aldrig erstatte regelmæssige filterskift. 

Finder du ikke de ventilationsfiltre du søger, skal du endelig skrive til os - vi sidder klar alle hverdage fra kl.8.00-17.00 på telefon og email.