Kvalitetsfiltre


Find det filter du søger

Mærke
Anlæg
Type/Model

Filtre til Genvex anlæg

Her på siden finder du alle de Genvex modeller, som vi har filtre til, produceret efter de rigtige forskrifter, så  du er sikret den absolut bedste kvalitet og pasform i dit Genvex anlæg.

Fra producenten Genvex (eller genvekst som nogen kalder det) lyder anbefalingen, at du bør skifte dine G4 filtre en gang hver 3. måned og M5 og F7 filter, 1-2 gange om året. På den måde sikrer du dig, at dit Genvex ventilationsanlæg ikke bruger uhensigtsmæssigt meget strøm, du undgår rørsystemet snavses til og samtidig opretholder du sundt og rent indeklima, fri for støv, pollen og svampesporer. 

Alle vores ventilationsfiltre overholder den nyeste ISO 16890 standarden for filtrering, så du er sikret det bedste til dit Genvex ventilationsanlæg.

Køb nyt Genvex filter i dag og skift selv, allerede i morgen.

Alt du bør vide om filtre til Genvex ventilationsanlæg

De fleste ved desværre ikke noget om Genvex filtre og Genvex anlæg. Også selvom de bor i hus med et indbygget ventilationssystem af mærket Genvex. Dit ventilationssystem er huset “lunge” og er dér, for at rense luften og klimaet i huset. Derfor er det en god ide at vide lidt om det, så du ved hvordan du bedst vedligeholder anlægget. Herunder vil vi gerne svare følgende spørgsmål for dig. Brænder du inde med et spørgsmål, som vi lige netop har glemt at inkludere, er du mere end velkommen til at kontakte os på +45 51 37 82 25 eller mail@filterbyen.dk 

 

 • Hvordan finder jeg det rigtige model filtre til mit Genvex anlæg
 • Hvilken type filter skal man bruge til mit Genvex anlæg?
 • Hvad gør de forskellige typer Genvex filtre? 
 • Hvor ofte skal de skiftes?
 • Hvordan vedligeholder man sit Genvex ventilationsanlæg? 

 

Om Genvex

Genvex er en dansk specialist indenfor ventilation og pionæren indenfor produktion af ventilationsanlæg, med en erfaring på mere end 40 år. Derfor er det også det mærke, der klinger mest bekendt i de flestes ører, og årsagen til, at rigtig mange idag, bruger Genvex anlæg, som synonym for ventialtionanlæg. Men faktisk er Genvex bare et mærke. Lige som Danfoss, Dantherm, Nilan med flere, som alle også laver gode ventilationsanlæg, som skal bruge filtre.   

Billige kvalitets filtre til Genvex ventilationsanlæg

Hos Filterbyen.dk, har vi prisgaranti på alle filtre til Genvex systemer uanset model. Det betyder at vi matcher laveste danske netpris. Finder du filtre nøjagtig magen til vores, hos en anden online forhandler, får du vores filtre til samme pris, vi matcher også montørpriser. Vi køber stort ind og har nogle gode loyale producentaftaler, med nogen af de bedste producenter i verden, som gør at vi kan fylde lageret og lave nogle skarpe priser. Vi har ydermere tilfredsgaranti på alle filtre, så skulle du mod forventning ikke være tilfreds, hører vi gerne fra dig, så finder vi den rette løsning med det samme. Hos filterbyen ønsker vi at vores kunder kan få gode filtre til en fordelagtig pris, uden at skulle surfe nettet rundt for den bedste pris. Den bedste pris er hos os. 

Hvordan finder jeg de rigtige filtre til mit Genvex anlæg?

På dit anlæg, sidder der typisk et mærkat/klistermærke, hvor der står hvilken Genvex model, dit anlæg er. Det kan fx være Genvex ECO 375Genvex GE CombiGenvex Energy Eco 180, Genvex Energy 2 og mange flere. Du kan blot søge den model du har, i søgefeltet, her på webshoppen, og så vil alle filtre, til denne model, komme frem. I nogle tilfælde er der ikke noget mærkat, men så kan du søge på dimensionerne på de filtre der sidder i anlægget eller bruge målene som back up tjek. Dog vil vi altid anbefale dig at tage kontakt til os, så du får de helt rigtige, hvis ikke modellen står der, fordi der i nogle tilfælde kan være få millimeter, der er afgørende for filterets fitting.

 

Hvilket Genvex filter er bedst for mig?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge det rette filter til dit Genvex ventilationsanlæg. Her snakker vi om miljøet omkring dit hjem, om du er pollenallergiker og/eller astmatiker osv. Det der er vigtigst for dig er, at filteret følger de gældende ISO 16890 standarder, hvor der findes fire gruppe klasser.

 

 • ISO ePM1 ePM₁,min>=50% (Mikroskopiske Pollen, Vira, Bakterier, Nanopartikler, Røg, udstødningsgasser, brændeovnspartikler, Havsalte)
 • ISO ePM2,5 ePM₂,₅,min>=50%(Pollen, Bakterier, Skimmel og svampe sporer, Tonerstøv)
 • ISO ePM10 ePM₁₀>=50%(Pollen, Stenmel, Ørkenstøv)
 • ISO grov ePM₁₀<50%(Sand, Fnug, Hår)

 

Opdelingen skal gøre det lettere for dig, at finde netop det filter du skal bruge i dit ventilationsanlæg. At filteret er ISO 16890 er en sikring for dig at filteret filtrerer partikler i ekstremt små størrelser. Her har vi tale om partikler på størrelser fra 0,001mm (PM1 klasse) til 0,01mm (PM10 klasse).

 

Det kan yderligere simplificeres ved at dele dem op i grove, mellemfine og fine filtre. Vores udvalg i filterbyen.dk består af følgende filtre:

 Filtreringsgrad og klassificering

 • G3 filtrerer op til 50% af partiklerne i PM10 klassen
 • G4 filtrerer op til 50% af partiklerne i PM10 klassen
 • M5 filtrerer mindst 50% af partiklerne i PM10 klassen
 • F7 filtrerer mindst 50% af partiklerne i PM2,5 klassen
 • F9 filtrerer mindst 50% af partiklerne i PM1 klassen

 

Hvordan skifter jeg mit Genvex filter?

Først og fremmest, skal det siges, at det er super nemt og ALLE kan finde ud af det. 

 

Sådan skifter du dine Genvex filtermåtter

Filtermåtter og klip-selv-filter rulle, findes kun som grovfiltre, altså G3 og G4. Denne type filtre er produceret i noget vat-lignende materiale, som kaldes ECO BLUE, med en hvid side og en blå side. Vil du gerne spare penge, kan filtermåtter eller  klip-selv.ruller anbefales, forudsat dit anlæg kan køre med det. Spørg os endelig hvis du er i tvivl. Køber du fx en rulle eller en kvadratmeter, klipper du selv filtrene til filterrammerne, men det kan godt betale sig i det lange løb. Du skal blot tage det gamle ud af rammen, bruger denne som skabelon og sætter det nye i rammen. HUSK! at den bløde blå side skal vende, så den optager støvet udefra. Hos os filterbyen.dk kan du købe stort ind og opnå mængderabat på samtlige Genvex filter måtter

 

Sådan skifter du dine Genvex panel/kassette filtre

Panelfiltre er et lidt dyrere alternativ, men er til gengæld meget ligetil. Du trækker bare den brugte filterkassette ud og isætter det nye. Der skal ikke måles eller klippes i noget. Bruger du Genvex pollenfilter, skal du huske at montere kassetten på indsugningssiden så det optager støv og partikler, som kommer udefra. Herudover kan panel/kassette filtrene holde lidt længere, typisk op til 6-12 måneder, hvor filtermåtter holder 3 måneder. 

 

Hvorfor skal du skifte dine Genvex filtre?

Mange glemmer at skifte deres Genvex filtre i deres ventilationsanlæg. Vi anbefaler at du skifter filtrene ca. to til fire gange om året, da det kan have sundhedsskadelige konsekvenser og gener, hvis du glemmer det. Dit filter ser måske rent nok ud efter et halvt år og du vedligeholder den ved at holde fnuller, skidt, osv. væk, men det betyder nødvendigvis ikke at filteret ikke er stoppet til for mikro støv, usynlige partikler som pollen, svampesporer, bakterier osv. der gør, at anlægget må gå på overarbejde.

 Konsekvenserne ved at glemme og skifte dit Genvex filter

Et tilstoppet Genvex filter kan lede til et dårligt indeklima og worst case scenario, skimmelsvamp. Når filteret er tilstoppet kan der dannes fugt inde i anlægget hvor den varme og kolde luft mødes. Anlægget kan få besvær med at skille sig af med fugten og det er de helt optimale forhold for svampesporer at formere sig i. Derfor anbefaler vi at du løbende tjekker dine filtre for snavs og fnug, da et dårligt indeklima kan lede til følgende:

 

 • Hovedpine
 • Øjne der klør
 • Dårlig luft og lugt
 • Astma gener 
 • Allergiskereaktioner 

 

Skift dine Genvex filtre ca. to til fire gange om året

Du bør som minimum skifte dine finere filtre som fx M5/F7/F9 filtre fra Genvex ca. to gange om året, uanset hvordan de ser ud. Og hvis du bor tæt på skov og områder hvor der bygges og graves, anbefaler vi at du skifter dem oftere. Hvis du benytter grovfiltre som G3 og G4, anbefaler vi altid at du skifter dem en gang hvert kvartal, for at sikre det bedst mulige indeklima i dit hjem og for at undgå at støvet til sidst vil trænge igennem filtrene og ind i hjemmet.

 

Du sparer mere, ved at skifte dine Genvex filtre i tide

Du vil spare penge på energiforbruget hvis du skifter dit Genvex filter i tide, fordi et tilstoppet ventilationssystem vil få anlægget til at arbejde mere for at cirkulere luften. Det kan også medføre en unødvendig sliden på anlægget, som kan resultere i at det skal repareres eller at du må skifte hele anlægget ud med et nyt. Så husk endelig at skifte dine filtre i tide.Pollensæsoner og Genvex pollenfiltre

Det kan være en god ide for dig, som er pollenallergiker, at tjekke og skifte dine Genvex filtre når pollensæsonen starter. I år 2019 begyndte pollensæsonen allerede i februar. Det kan være en god tommelfingerregel for dig som allergiker, at være på forkanten og forebygge, så du støder på mindst mulige gener. Et pollenfilter, kaldes også et F7 filter. 

 

Tjek eventuelt pollenkalenderen inde på Astma-Allergi Danmark og hold dig opdateret på de forskellige sæsoner.

 

Fjern dårlig lugt med et Genvex kulfilter

Du har desværre ikke altid kontrol over de uønskede lugte omkring dit hjem. Men du kan have kontrol over den luft og lugt der kommer ind igennem dit Genvex ventilationsanlæg. Hvis du bor i et område hvor du ofte oplever lugtgener, kan det anbefales at du monterer et kulfilter i dit ventilationsanlæg. Den aktive kul absorberer lugtgener som f.eks. gylde, trafik, naboens brændeovn osv. Kulfiltre findes fra F7 og opad og filtrerer derfor også pollen ud over lugte. Det gør det til en stærk kombination, der filtrerer næsten alle tænkelige gener væk. Husk at kulfiltret kun skal monteres i indsugningen til hjemmet.Kan jeg bruge et filter fra en anden producent i mit Genvex ventilationsanlæg?

Ja! du behøver gå efter at købe filtre hos Genvex selv. Du kan spare penge på det hvis du finder det rette tilbud! Hos os kan du købe dine Genvex filtre til konkurrencedygtige mængderabatter! En vigtig tommelfingerregel er at filtrene du køber, lever op til de gældende ISO 16890 standarder. Du kan med absolut sikkerhed købe dine Genvex filtre hos os filterbyen.dk, da alle filtrene i vores sortiment er ISO 16890 og topkvalitet produceret af de helt rigtige fagfolk. Undlad at købe Genevx filtre fra og produceret i Kina, her kan kvaliteten være meget ringe.