 Skift filtre i efterårsferien! -  Spar 15% på ALLE filtre hele uge 42 & 43

Kvalitetsfiltre


Find det filter du søger

Mærke
Anlæg
Type/Model

Kvalitets filtre til ventilationsanlæg

I alle nye huse bygget i 2011 og frem, sidder der et ventialtionsanlæg, som har til opgave at cirkulere luften i de meget tætte huse, så man undgår fugt og skimmel.

Et sådan ventilationsystem har 2 filtre siddende. Et i indsugning og et i udsugning. Disse filtre bør tjekkes for skidt og snavs hvert kvartal og skiftes ca. 3-4 gange årligt, afhængig af husets placering og hvilke filtre du benytter.

Ventilationsfiltre i absolut topkvalitet

Her i filterbyen forhandler vi de mest gængse filtre til ventialtionsanlæg af producenterne nedenfor. Alle vores filtre er i absolut topkvalitet, så du roligt kan anvende dem i dit anlæg. Herudover har vi en uovertruffen kundeservice, fuld tilfredshed eller pengene retur, lynhurtig levering af alle ventilationsfiltre, samt fordelagtige mængderabatter ved storkøb. 

 

Filtre er en vigtig del af ventilationssystemet

Filtre skaber trykfald i ventilationsanlægget, og det koster ekstra energi fra ventilatoren at opretholde kontant trykflow. Det er derfor vigtigt at vælge filtre af god kvalitet, der giver et så lavt trykfald som muligt, samt et filter der er opbygget af filtermedie, med god støvakkumulering. Sådan er vores filtre produceret, og alle ISO 16890.

Filterklasser

  • Grov G1-G6
  • Medium M5-M6
  • Fin F7-F9

I henhold til standard EN 779: 2012 / ISO 16890

  

Ventilationssystemet skal indeholde et filter på indsugning og udblæsning.

Udblæsningsfilterets funktion er egentlig kun at beskytte anlægget mod snavs og støv inde fra huset. Som udblæsningsfilter er filterklasse G3-M5 typisk tilstrækkeligt i almindelige boliger.

Til-luftfilteret beskytter enheden og hele kanalsystemet mod forurening og skal være i stand til at adskille små partikler såsom pollen osv. Standarden for filtre til indsugningen er G4 i Danmark, men vi anbefaler F7-F9 finfilter også kaldet pollenfilter, som tager op til 75% af partikler i ePM1 klassen.  Med et sådan filter har du de allerbedste betingelser for et rent og sund indeklima. Er der allergikere, astmatikere eller personer med lungelidelser i hjemmet eller gæster, bør man altid anvende minimum F7 filtre på indsugningen. 

 

Husk regelmæssigt filter-skift

Med tiden vil filtrene blive snavsede og pakket af støv, pollen og partikler, og trykfaldet vil stige og anlægget bruge mere strøm.

Ydermere vil der kunne dannes kondens der kan nedbryde anlægget, forurene rørsystemet og skabe gode vækstbetingelser for den sundhedsskadelige skimmelsvamp. Så husk at skift dine filtre hver 2-4 gange årligt. Du kan ikke støvsuge de gamle filtre, filteret vil være pakket af fine partikler som du ikke kan se med det blotte øje ovenstående scenarier vil finde sted. Så skift filtrene og skån anlægget og dit helbred. 

Finder du ikke de ventilationsfiltre du søger, skal du endelig skrive til os - vi sidder klar alle hverdage fra kl.8.00-17.00 på telefon og email.